پروفیل آلومینیومی بخشی جدانشدنی در تولید درب و پنجره دوجداره است که با توجه به اهمیت فوق العاده آن در کیفیت پنجره و دربهای شیشهای ساختمان، دانستن نکات کاربردی و مهم این ابزار ساختمانی، ضروری است.
پروفیل آلومینیومی چیست؟
فلز آلومینیوم رایجترین متریال در ساخت پروفیل درب و پنجره است که علاوه بر جلا و وزن سبک، دارای قابلت شکلپذیری بوده و زنگ نمیزند. به همین دلیل مهمترین کاربرد پروفیلهای آلومینیومی، در ساخت درب و پنجرههای فلزی است. استفاده از پروفیل آلومینیوم نامناسب در تولید درب و پنجره، منجر به خرابی زودتر و اتلاف انرژی زیادی در ساختمان میشود.
در پروسه تولید پروفیل آلومینیوم، ماده اولیهای به نام بیلت آلومینیومی، تحت فشار و درجه حرارت بالا قرار گرفته و سپس آن را از میان قالبهای مخصوصی حرکت میدهند. بدین ترتیب ماده اولیه تغییر شکل پیدا کرده و به اشکال گوناگون در میآید. پروفیلهای آلومینیومی اگر به همراه شیشههای دوجدار مورد استفاده قرار بگیرند، به صورت کامل عایق میشوند و سرما و گرما، گرد و غبار یا سر و صدا از آن عبور نمیکند.
انواع پروفیل درب و پنجره دوجداره آلومینیومی
پروفیل فریم:
برای چارچوب درب یا پنجره دوجداره مورد استفاده قرار میگیرد. این پروفیل دارای گسگت یا لاستیک درزگیر است که مهمترین قطعه پروفیل محسوب میشود. پروفیل فریم در حالت استاندارد شکلی مانند N دارد.
پروفیل ساش یا لنگه:
این پروفیل تشکیلدهنده بازشوی درب یا پنجره میباشد. البته پروفیل درب بزرگتر از پروفیل پنجرهای است.
پروفیل مولیون:
این پروفیل به عنوان ستون افقی یا عمودی در داخل چارچوب پنجره به کار میرود و برای نصب آن از بست مولیون استفاده میشود.
پروفیلهای جانبی:
شامل طیف وسیعی از پروفیلها میباشد که مکمل درب و پنجره دوجداره آلومینیومی هستند. مانند زوار شیشه دوجداره و سه جداره، پروفیل 90 درجه، پروفیل ارتفاعدهنده، کانکتورها، پانل UPVC و غیره.
ویژگیهای پروفیل درب و پنجره دوجداره آلومینیومی
پروفیل پنجره دوجداره آلومینیومی بر خلاف پنجره یو پی وی سی شیمیایی نبوده و جزئی از طبیعت محسوب میشوند. فلز آلومینیوم در عین سبکی و زیبایی، مقاومترین فلز برای استفاده در ساختمان است. پنجرههای آلومینیومی توانایی نگهداری از پنلهای شیشهای بزرگ را دارند. همچنین در برابر شدیدترین عناصر و تغییرات آب و هوایی مقاوم هستند.
با توجه به ویژگی مقاومت آلومینیوم در برابر خوردگی، پنجرههایی که از پروفیل آلومینیومی ساخته میشوند، پس از نصب نیاز به تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارند. این نوع پنجرهها دارای طیف رنگی متنوعی بوده و پاسخگوی انواع سلیقهها هستند. انعطافپذیری پنجرههای آلومینیومی باعث محبوب شدن آن در میان معماران ساختمان است. زیرا میتوان آنها را برای پنجرههایی با ابعاد و اندازههای مختلف طراحی کرد.
پروفیل مورد استفاده در انواع درب و پنجره دوجداره آلومینیومی
1-درب و پنجره آلومینیومی نرمال
از اولین سری درب و پنجرههایی بودند که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار میگرفتند. این نوع پنجرهها، قابلیت نصب انواع شیشه دوجداره را داشتند؛ اما قاب پنجره از قابلیت عایقبندی مناسبی برخوردار نبود. لذا باعث اتلاف انرژی میشد. برای ساخت این نوع پنجره، از میلگرد استفاده میکردند تا به یکدیگر متصل شوند. سیستمهای درب و پنجره آلومینیومی نرمال از قسمتهای زیر تشکیل میشوند: پروفیل فریم یا چارچوب، پروفیل لنگه، پروفیل سری، پروفیل زهوار، واشرهای epdm و یراقآلات. این نوع درب و پنجره، تنوع زیادی در رنگپذیری دارد و در برابر تابش خورشید، زنگزدگی یا خوردگی مقاوم است.
2-درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک
درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک یک نوع پنجره عایق در برابر حرارت است. ترمال بریک به معنای شکست حرارتی است. در این نوع درب و پنجره، برای پایین آوردن ضریب انتقال حرارت در آلومینیوم، پروفیلهای آلومینیومی توسط نوارهای پلی آمید به یکدیگر متصل شدهاند. جنس نوارهای پلی آمید از الیاف شیشه متراکم است که قابلیت تحمل فشار و حرارت بالا را دارد و از هدر رفتن انرژی جلوگیری میکند. پروفیلهای فریم و بازشوی این نوع پنجره با جوش به یکدیگر متصل شده و سایر اتصالات نیز از استحکام بالایی برخوردارند. این نوع درب و پنجره نیز عایق صدا و رطوبت بوده و در مقابل سرقت و زلزله ایمن است.
سخن پایانی
درب و پنجرههای دوجداره آلومینیومی، محبوبترین و پرکاربردترین درب و پنجره مورد استفاده در ساختمانسازی هستند. آشنایی بیشتر در مورد پروفیلهای آلومینیومی، و مزایا و ویژگیهای این نوع از درب و پنجره دوجداره، کمک زیادی به انتخاب بهتر هنگام تعویض درب و پنجرههای قدیمی خواهد کرد.
در این مقاله سعی شد به طور کامل همه جنبهها و ویژگیهای پروفیل آلومینیومی توضیح داده شود. در صورتی که قصد خرید پنجره دوجداره آلومینیومی یا دریافت مشاوره دارید، میتوانید با کارشناسان تهران دیس در ارتباط باشید.